Beszámoló – Eger Rallye 2015

Az idei Országos Rallye Bajnokság szezonnyitó versenyének – kis szünet után – ismét Eger adott otthont, ahol immáron X. alkalommal rendeztek első osztályú futamot. Csapatunknál a verseny előtti utolsó hetek sok munkával teltek és végül pilótánk Fehérvári Csabi – Bencsik Dani navigálásával – a tavalyi bajnok Honda Civic-el nevezett be a futamra.

A későn meghozott döntés miatt, a srácok az autóval nem tudtak tesztelni, így az első kilométereket az Egerszalók – Verpelét gyorsasági szakaszon abszolválták. Ez kétség kívül jól sikerült, hiszen a kategória első idejét autózták. A HONDA hibátlanul működött, a srácok pedig igyekeztek visszarázódni a téli szünet után. Következett két nehéz gyorsasági, a Parádsasvár – Mátraalmás és a Szuha – Parádsasvár szakaszok. Sajnos a Mátraalmás felé lekanyarodó elágazás után 500 méterrel egy felhordásos részen a fiúk nekicsúsztak egy farakásnak és szombaton már nem tudták folytatni a versenyt.

A szerelők esti szervizparkban nyújtott kiemelkedő teljesítményének köszönhetően a Fehérvári – Bencsik páros vasárnap a ”superrally” szabályai szerint tovább tudott harcolni és végül egy sikeres napot zártak. A fiúk végig a kategória első és második helyén autóztak, de a szombati fiaskó miatt nem állhattak fel a dobogóra és hasznos pontokat szerezve a IV. helyen zárták a versenyt.

Proformance Team

© Copyright Proformance Rallyesport | Minden jog fenntartva