Subaru Legacy Gr.A replica – az ötlettől a megvalósulásig

2012-ben született meg az ötlet, hogy megépítünk egy Subaru Legacy versenyautót, amely érvényes nemzeti homologizációs szabályozás alapján a Historic Bajnokság Hobbycar kategóriájában fog majd versenyezni. Megjelenésében teljesen korhű – az 1991-es Világbajnokságon Colin McRae által kormányzott – autót szerettük volna életre kelteni. Ebbe a legendás autóba egy N11-es Subaru Impreza WRX STI technikáját installáltuk be, az utolsó csavarig. Az ötlet megvolt, meg kellett találni a megfelelő donorokat és elkezdődött a két éves folyamat. 2013 januárjában Pécsen megtaláltuk az autót, ami a versenyautó alapját fogja képezni.

legacy1

Majd májusban megérkezett Angliából a friss versenytechnika is.

legacy2

Majd elkezdődött a legkönnyebb és látványosabb folyamat, a szétszedés.

legacy3

Egyszer csak eljött az a pillanat, hogy egy csavar sem maradt a karosszériában.

legacy4

Ekkor az üres karosszéria tisztítására, a tartó részek megerősítésére és a rozsdás foltok lakatolására került sor. A biztonsági bukóketrec behegesztése zárta a folyamatot.

legacy5

Majd a már becsövezett bódé megérkezett a fényezőkamrába, ahol megkapta a végleges színét, kívül-belül, alul-felül. Speciális fehér színt választottunk az autónak kívülről és egy metál ezüst belső árnyalatot.

legacy6

Ezek után már nem volt más hátra, ”csak” össze kellett rakni a versenyautót, ami az igazi kihívást jelentette a csapatnak. A beszerelésre váró alkatrészek felújításon estek át.

legacy7

Elkezdődött az utolsó szakasz, amikor is minden új alkatrész szépen lassan bekerült a végleges helyére. Kezdtük elképzelni, hogyan is fog kinézni a versenyautó.

legacy8

És 2015 áprilisában eljött a nap, amikor elkészült az autó.

legacy9

© Copyright Proformance Rallyesport | Minden jog fenntartva