Beszámoló – Miskolc Rallye 2015

Az idei Országos Rallye Bajnokság második futama került megrendezésre Miskolcon, ahol nagy megmérettetés várt a Proformance Rallyesport csapatára. Itt mutatkozott be elsőként a hazai közönség előtt a Subaru Legacy Gr.A versenyautónk. Az autó külsőre Colin McRae Gr.A.-s Subaru Legacy-jának pontos mása, amivel 1991-ben küzdöttek az ellenfelekkel a világbajnokságon. Technikai paramétereit tekintve azonban minden eleme egy N11-es Subaru Impreza, aminek minden eleme – versenyzésre fejlesztett – speciális alkatrészekkel van ellátva.

A versenyt megelőzően az előjelek biztatóak voltak, eredményes volt a teszt, összeállt az autó és sikerült Daniéknak a pályákat is jól felírni. A tavalyi miskolci futamról pozitív élményekkel távoztak a fiúk, mivel az első ORB-s futamon egyből dobogós helyezést értek el. Titkon most is ez volt az elvárás, ezért nagyon vártuk már a szombati napot.

Nehéz verseny várt Csabiékra, hiszen a pénteki „közönségcsalogató” prológ után, szombaton 530 km-t kellett teljesíteniük, amiből több, mint 130 km-t versenytempóban. Párosunk az első körben még csak ismerkedett az autóval és a pályákkal egyaránt. Figyelték, hogy hova lesznek jók a mezőnyben és a kategóriában. A második körben kicsit bátrabban szaladtak és közben élvezték az autózást az új technikával. Az időeredmények magukért beszéltek, hiszen az utolsó kör előtt az abszolút harmadik helyen állt a csapat. Az új gumiknak, a jól felkészített autónak és a kiegyensúlyozott navigátor teljesítménynek köszönhetően pilótánk stabil időket autózott a különböző gyorsaságikon.

Úgy ment ki a csapat a szervizből, hogy nem adják könnyen a bőrüket, de sajnálatos módon az utolsó kör szemerei gyorsaságiján az előttük rajtoló páros becsúszott az árokba, ezért meg kellett állniuk és sok időt veszítettek. Az utolsó három szakaszon már nem volt esély harcolni az abszolút dobogós helyezésért, de a kategória harmadik helyét megszerezte a csapat, ami kiváló teljesítmény volt. Az autó tökéletesen működött és jól vizsgázott élesben is.

A csapat kiemelkedő teljesítményével bebizonyította tehát, hogy a hazai Historic Bajnokság meghatározó autója lesz és számolni kell velünk az ellenfeleknek.

Proformance Team

© Copyright Proformance Rallyesport | Minden jog fenntartva